none

Architectenwoning

ARCHITECTUUR
INTERIEURONTWERP
Jaar 2022
Type Residentieel
Omschrijving Woning
Locatie Lummen, België

Er werd gekozen voor ruwe materialen en een klassieke baksteen, waardoor de woning een tijdloze uitstraling heeft die nooit zal vervelen. Kortom, 'een ode aan de baksteen'.


Deze woning is omgevormd tot een ware oase waarin licht een centrale rol speelt, dankzij de grote raampartijen die het natuurlijke licht op een optimale manier naar binnen laten stromen. Daarnaast is er gekozen voor ruwe materialen en een klassieke baksteen, waardoor de woning een tijdloze uitstraling heeft die nooit zal vervelen. Kortom, 'een ode aan de baksteen'.


De keuze voor ruwe materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van de woning. De baksteen gevels van deze woning stralen karakter en warmte uit, en vormen een prachtig contrast met de groene omgeving.


Er stond op dit perceel een kleine jaren '60 woning die omgebouwd werd tot deze architectenwoning met het oog op harmonie tussen de natuurlijke omgeving en het interieur. Door gebruik te maken van grote raampartijen is er een naadloze verbinding gecreëerd tussen binnen en buiten. Het overvloedige daglicht stroomt de ruimtes binnen en brengt de prachtige natuurlijke omgeving tot leven. Of je nu in de woonkamer ontspant, in de keuken kookt of in de slaapkamer tot rust komt, je wordt voortdurend omringd door het prachtige landschap buiten.


Binnen in de woning zie je de subtiele combinatie van ruwe materialen en moderne elementen. Houten accenten en natuurlijke texturen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer, terwijl strakke lijnen en eigentijdse details een vleugje moderniteit toevoegen. Het interieur is zorgvuldig ontworpen om comfort en functionaliteit te bieden, terwijl het tegelijkertijd de architectonische pracht van de woning benadrukt.

Deze architectenwoning is meer dan alleen een huis. Het is een plek waar architectuur en natuur samenkomen, waar licht en ruimte harmonieus samensmelten en waar de schoonheid van de baksteen wordt gevierd. Het is een plek om te genieten van de rust en sereniteit van de omgeving, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van het comfort en de esthetiek van het interieur.


Het samenspel tussen de buiten- en binnenkant van deze architectenwoning is opmerkelijk. Door de bakstenen van de gevel door te trekken naar het interieur, ontstaat er een naadloze overgang die een gevoel van continuïteit en eenheid creëert. De ruwe en natuurlijke textuur van de bakstenen vormt een warm en uitnodigend decor, terwijl het gebruik van inox als tegenhanger een modern en strak element toevoegt aan het interieur. Deze combinatie zorgt voor een boeiend contrast dat nooit verveelt.In het hart van het huis bevindt zich een uitzonderlijk grote tafel, die fungeert als het middelpunt van de eerlijke en echte architectuur die de woning belichaamt. Deze tafel symboliseert de kernwaarden van samenkomen, delen en verbinden. Het is een centrale plek waar bewoners en gasten samenkomen om te genieten van maaltijden, gesprekken en waardevolle momenten. Hier wordt de ware essentie van het leven in deze architectenwoning belichaamd.


Een van de meest opvallende kenmerken van deze architectenwoning is het grondplan. De bovenverdieping is het negatief van de benedenverdieping, waardoor een intrigerend ruimtelijk effect ontstaat. Terwijl de benedenverdieping zeer open is, met weinig scheidingswanden, zijn er op strategische punten kruisvormige muren geplaatst. Deze muren fungeren als dragende elementen en dienen tevens als plaatsen waar uitsparingen zijn gemaakt op de bovenverdieping. Dit unieke ontwerp creëert een interessante interactie tussen de verdiepingen en zorgt voor een boeiend spel van licht en schaduw. 


Terwijl de benedenverdieping een open en uitnodigende ruimte is, biedt de bovenverdieping een meer besloten karakter. De ruimtes die beneden open zijn, worden hier gesloten, waardoor een gevoel van privacy en afzondering ontstaat. Dit ontwerp zorgt voor een harmonieuze balans tussen openheid en geborgenheid, waardoor bewoners kunnen genieten van de rust en stilte op de bovenverdieping. Zoals je hieronder kan zien is de bovenverdieping een soort 'negatief' van de benedenverdieping.Er werd gebruik gemaakt van spots die bijna onzichtbaar geïntegreerd kunnen worden in het plafond (én tegelijk functioneren als ventilatie kanaal).⁠

Deze spots kunnen eenvoudig gemonteerd worden in geboorde of gegoten gaten in het plafond. Door ze subtiel te integreren in het plafond, worden de textuur en de structuur van het beton versterkt, waardoor een unieke visuele dimensie ontstaat.

Verlichting is een essentieel onderdeel van elke ruimte, en door onze spots op een doordachte manier te integreren, laten we de architectuur en het interieur naadloos in elkaar overvloeien.

De lamp van Eden Design werd door ons aangepast en voorzien van een peervormige lichtbron.⁠

????⁠@edendesign by RF architects & @etremoderneOok beter
opge-merkt
worden?

Contacteer ons vandaag nog.

Kopje koffie?                 Of liever een wijntje?